Marmerkoekjes zijn een van de meest populaire Marokkaanse koekjes. Vooral tijdens het Suikerfeest eten mensen ontzettend veel van deze koekjes. Ook onder Nederlanders is dit koekje populair. Zo populair zelfs dat het Nederlands Dagblad een jaar geleden een recept ervan publiceerde. Wat zit er precies in deze koekjes en kun je zelf de lekkerste marmerkoekjes maken? Dat lees je in deze blog.

Marmerkoekjes: welke ingrediënten?

Over het algemeen zijn er een paar hoofdingrediënten van marmerkoekjes. Dat zijn ongezouten pinda’s, biscuitjes naar keuze (denk bijvoorbeeld aan mariabiscuitjes), gecondenseerde melk, cacao en chocolade, kaneel, vanillesuiker en chocolade.

Marmerkoekjes bevatten erg veel chocolade, wat ze een volle en lekkere zoete smaak geeft. De verhouding van de soorten chocolade verschilt echter: je kunt de koekjes maken met hoofdzakelijk witte chocolade of meer melkchocolade gebruiken. Bij Sallazinos patisserie verkopen we beide soorten.

Marmerkoekjes maken

Nu weten we dus wat er in deze koekjes gaat, maar het is natuurlijk ook leuk om te weten hoe marmerkoekjes maken gaat. Uiteraard kunnen we ons eigen recept niet weggeven, omdat dat een goed bewaard geheim is dat zelfs niet al onze werknemers mogen weten. We kunnen echter wel een beetje vertellen over het proces en welke ingrediënten men gebruikt bij het maken van deze heerlijke koekjes.

In marmerkoekjes gaan onder meer grof gemalen, ongezouten pinda’s, biscuitjes naar keuze, gecondenseerde melk, honing, vanillesuiker, cacoa, kaneel en chocolade. Alle ingrediënten behalve de chocolade vormen de basis van de koekjes. Deze dien je met elkaar te mengen om een stevig, wat plakkerig mengsel te krijgen. Dit mengsel gaat op een bakplaat.

Daarnaast is ook de chocolade heel belangrijk bij marmerkoekjes maken. Je gebruikt altijd zowel witte als donkere chocolade, in een verhouding van ongeveer 8:1. Maar welke chocolade jij het meest gebruikt, is volledig aan jou. Van de chocolade die je het meest gebruikt, smelt je de helft au bain-marie, daarna giet je deze over de bakplaat. Vervolgens maak je dit mooi egaal met een lepel. Zet dit een halfuur in de koelkast.

Daarna smelt je de rest van de chocolade. De andere helft van de chocolade die je het meest gebruikt, giet je wederom over de bakplaat. De andere chocolade doe je in een spuitzak. Deze chocolade spuit je in lange lijnen over de nog niet gesmolten chocolade heen. Vervolgens trek je met een satéprikker de lijnen van boven naar beneden en van beneden naar boven, waardoor je het kenmerkende marmerpatroon krijgt. En klaar zijn je marmerkoekjes!

Waar kopen?

Marmerkoekjes maken is niet heel makkelijk. Maar je kunt ze gelukkig ook gewoon bestellen. En dat gaat makkelijk en snel bij Sallazinos patisserie! Wij verkopen marmerkoekjes met zowel melkchocolade als witte chocolade in verschillende hoeveelheden. Wij verkopen zelfs een mix, zodat je beide smaken een keer kunt proberen. Dus bestel ze snel en geniet de volgende werkdag nog van de heerlijke koekjes van Sallazinos patisserie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *